Glutenfri Morgenmad og Morgenmadsprodukter

Glutenfri Morgenmad og Morgenmadsprodukter

13. november 2019 0 Af Nulgluten

Når det kommer til morgenmad, så bliver langt de fleste nød til at ændre deres vaner, når de starter på en glutenfri diæt. Stort set alle former for morgenmadsprodukter indeholder nemlig gluten i højere eller mindre grad. Og det kan derfor være lidt bøvlet, når man skal finde en god glutenfri morgenmad.

Men heldigvis er der efterhånden kommet en del glutenfri morgenmadsprodukter på markedet. Dermed er det blevet meget nemmere at skaffe sin yndlingsmorgenmad helt uden gluten. I dette indlæg gennemgår vi de forskellige glutenfri muligheder til morgenmåltidet.

Glutenfri Morgenmad: Havregryn

Rigtig mange spiser havregryn til morgenmad. Enten sammen med et andet morgenmadsprodukt eller blot sammen med lidt frugt, rosiner eller sukker. Havre er sådan set naturligt glutenfri. Men almindeligt havregryn bliver kontamineret fra hvedemarker, og indeholder derfor alligevel lidt gluten. Vil man undgå gluten helt, bliver man derfor nød til at spise glutenfri havregryn. Du kan læse mere om dette og se forskellige varianter i vores indlæg om glutenfri havregryn. Eller du kan klikke på knappen nedenfor for et se en god variant af glutenfri havregryn.

Glutenfri Morgenmad: Müsli

Også müsli er populært til morgenmaden, men indeholder normalt gluten. Men der er også en del gode glutenfri varianter. Vi har her samlet nogle af de bedste:

Urtekram Glutenfri Havremüsli

En glutenfri havremüsli fra Urtekram

En lækker og meget populær glutenfri müsli fra Urtekram. Der er her tale om en klassisk og helt simpelt müsli, som både smager godt og er sund. Både i smag og konsistens minder den om almindelig müsli, og egner sig derfor perfekt til en glutenfri morgenmad.

Granola Berry fra Guru Snack

Granola müsli

En lækker og smagfuld glutenfri granola müsli. Granola er honningristet müsli, og der er derfor tale om en lidt sødere müsli fyldt med smag. Müslien indeholder også en del forskellige bær som blåbær, jordbær og tranebær. Og der er alt i alt stor fokus på smag og kvalitet i denne müsli.

Ristet müsli med boghvede

Glutenfri müsli til morgenmad

Også en rigtig lækker müsli. Müslien indeholder mange forskellige frø og kerner, og er sund, mættende og fyldt med smag. Den smager fuldstændig ligesom en helt almindelig kvalitetsmüsli.

Urtekram Glutenfri Frugtmüsli

Frugtmüsli

Urtekrams andet bud på en glutenfri müsli. Her er der i højere grad fokus på frugt, flager og cornflakes. Er man til dette, er denne frugtmüsli derfor et perfekt match til din glutenfri morgenmad.

Glutenfri Morgenmadsprodukter

Er man til cornflakes, coco pops, guldkorn eller lignende, kan det være svært at overskue mulighederne som glutenallergiker. Men det findes dog lignende morgenmadsprodukter i en glutenfri version. Her er nogle af dem:

EASIS Glutenfri Cornflakes

Glutenfri cornflakes til morgenmaden

Her får man en helt almindelig og klassisk pakke cornflakes helt uden gluten. Cornflakes er i forvejen primært baseret på majs, så der skal ikke laves mange ændringer for at lave en glutenfri af slagsen. Derfor minder disse cornflakes også rigtigt meget om almindelige cornflakes.

Glutenfri Chocolate Stars Økologisk

Chokoladestjerner fra doves

Her er der tale om glutenfri chokoladestjerner. Chokoladestjernerne er sprøde og knasende, og har god smag af chokolade. Er man til de søde morgenmadsprodukter, kan disse chokoladestjerner være et rigtigt godt bud.

Doves Glutenfri Fibre Flakes

Fibre flakes et af de glutenfri morgenmadsprodukter

Sunde, knasende og mættende flakes, som kan være en god start på dagen. Disse fibre flakes er primært lavet af fuldkornsris og majsklid, og har et højt fiberindhold og lavt fedtindhold. Fungerer godt til en glutenfri morgenmad.

Glutenfri Morgenmad: Boller og Brød

Er man til boller eller rundstykker om morgenen, så findes der faktisk også en del muligheder som glutenallergiker. Man kan jo altid bage selv (se f.eks. vores opskrifter på brød og boller). Men det tager jo en del tid, og derfor kan det være nemmere med boller som blot skal varmes. Sådanne glutenfri boller findes dog også. Se nogle nedenfor:

Sember brød Trio

Semper brød trio

Glutenfri brød fra Semper, som blot skal bages færdigt i 10-12 minutter i ovnen. Det er nemt og hurtigt, hvis man ønsker lækkert glutenfri brød til morgenmaden.

Brunch Bollemix Glutenfri

Glutenfri rundstykker til morgenmad

Mix med forskellige glutenfri rundstykker. Rundstykkerne bages hurtigt færdigt derhjemme, og fungerer derfor godt som en hurtig løsning til morgenbordet. Der er tre forskellige slags boller i pakken.

Semper Glutenfri Knækbrød

Glutenfri morgenmad med knækbrød

Nogle foretrækker også knækbrød til morgenmaden. Så derfor ville vi lige nævne disse super gode glutenfri knækbrød fra Semper. Både smag og konsistens er helt som det skal være i knækbrød.


Det var vores gennemgang af glutenfri morgenmad og de forskellige morgenmadsprodukter på markedet. Vi håber, at indlægget kunne hjælpe dig.

Se også

Glutenfri Sovs – Den ultimative guide

Glutenfri Spaghetti – Her er de bedste