Glutenfri Chokoladekage med Chokoladecreme

Med denne lækre glutenfri chokoladekage kan du virkelig imponere gæster med dine evner i det glutenfri køkken! Kagen er sød og mild, og egner sig perfekt som en delikat dessert. Kvalitets chokoladekager indeholder sjældent meget mel. Det er derfor også nemt at lave en glutenfri af slagsen uden at ændre det store. Og denne glutenfri chokoladekage med chokoladecreme indeholder faktisk intet mel overhovedet, men er i stedet fyldt med lækker og intens smag af chokolade.

Vi plejer, at lave kagen i springform med 26 cm i diameter som DENNE. Men en bradepande i lignende størrelse kan også bruges. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Chokoladekage med Chokoladecreme

Chokoladebunden

  • 200g hasselnødder
  • 100g mandler
  • 200g mørk chokolade (f.eks. Valrhona Guanaja)
  • 200g blødt smør
  • 120g farin
  • 2 tsk vaniljepulver (fås f.eks. HER)
  • 2 spsk kakao
  • 6 æg (skal deles i blommer og hvider)
  • 1 tsk salt

Cremen

  • 100g blødt smør
  • 250g flormelis
  • 200g mascarpone
  • 200g mælkechokolade

Evt. drys

  • 40g afskallede mandler
  • 4 spsk tørrede hindbær (fås f.eks. HER)

Chokoladebunden:

Hasselnødder og mandler blendes til fint mel. Smelt chokoladen i et vandbad. Bland imens smør, farin, vanilje og kakao sammen i en skål. Tilsæt herefter æggeblommerne, helst en eller to af gangen, som røres helt ud før de næste tilsættes. Tilsæt nu den smeltede chokolade og nøddemelet, og vend det forsigtigt i blandingen.

Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt salt, og pisk herefter hviderne helt stive. Vend forsigtigt hviderne i chokoladeblandingen. Smør din springform på 26cm Ø, eller sæt et stykke bagepapir i klemme i springformens bund. Fordel dejen i springformen. Kagen bages i en varmluftsovn ved 170oC i ca 30 minutter. Kagen må gerne føles lidt ubagt i midten, og der må gerne hænge lidt dej med, hvis en gaffel stikkes i kagen. Lad kagen køle helt af i formen.

Chokoladecremen:

Pisk smør og flormelis sammen. Rør mascarpone ud i blandingen. Smelt mælkechokoladen i et vandbad, og pisk den smeltede chokolade sammen med mascarponeblandingen, indtil du har en lækker og ensartet creme. Fordel cremen udover den afkølede chokoladekage. Lad gerne kagen stå i formen mens cremen fordeles, det giver en helt skarp kant på cremen. Sæt kagen på køl, så cremen kan sætte sig. Minimum 30 minutter men gerne mere. Til drys hakkes mandler og tørrede hindbær, og drysses over kagen. Server gerne din glutenfri chokoladekage med en god is.

Se også

Glutenfri Brownie

Glutenfri Slik

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *