Glutenfri Pebernødder

Glutenfri Pebernødder

4. december 2019 0 Af Nulgluten

Julen står for døren, og det er blevet tid til julegodter og julesmåkager. Kan man ikke tåle gluten, kan man dog komme på lidt af en udfordring. Der er nemlig ikke meget julebag, som ikke indeholder gluten. Men det er skam muligt at lave glutenfri julebag, og her kommer en opskrift på nemme, lækre og hjemmelavede glutenfri pebernødder.

Disse glutenfri pebernødder er lidt større end de klassiske pebernødder, man køber i supermarkederne, og de minder derfor lidt mere om en rigtig småkage i størrelse og konsistens. Det er en nem måde at få nogle lækre glutenfri julesmåkager på. Er du i gang med det helt store glutenfri julebag i køkkenet, er du måske også interesseret i vores opskrifter på glutenfri vaniljekranse og på glutenfri æbleskiver. Til en dej som til disse glutenfri pebernødder kan det være en fordel at have en røremaskine som f.eks DENNE, der kan røre dejen let og luftig. Det er dog ikke en nødvendighed. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Pebernødder (ca. 45 stk)

  • 60g blødt smør
  • 80g brun farin
  • 1 æg
  • 100g majsmel (fås f.eks. HER)
  • 20g majsstivelse (fås f.eks HER)
  • 1 tsk stødt koriander (fås f.eks. HER)
  • 1 tsk stødt kanel (fås f.eks. HER)
  • ½ tsk stødt ingefær (fås f.eks. HER)
  • ½ tsk stødt peber
  • ½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk hjortetaksalt

Bland smør, farin og æg i en skål, og rør det godt sammen til en ensartet masse. Der må gerne røres med røremaskine eller lignende, men du kan også bare røre godt med egne kræfter. Bland de resterende ingredienser sammen, og hæld dem i skålen med smør- og æggeblandingen. Der skal nu røres godt i op til 10 minutter, så dejen på de glutenfri pebernødder bliver luftig og lækker. Stil herefter dejen på køl i minimum 1 time. Når dejen tages ud, bør den ikke være særlig klistret. Hæld lidt majsmel på køkkenbordet, og rul dejen ud til aflange pølser, som er lidt større end fingertykke. Skær pølserne til små pebernødder, og sæt dem på en bageplade. De glutenfri pebernødder bages i varmluftsovn ved 175oC i 8-10 minutter.

Se også

Glutenfri Morgenmad og Morgenmadsprodukter

Glutenfri Mel – De bedste erstatninger