Glutenfri Havregryn: Her finder du det

Glutenfri Havregryn: Her finder du det

22. september 2019 0 Af Nulgluten

Er du i tvivl, om hvordan det forholder sig med gluten og havre? Og ved du ikke helt, hvor du får fat i glutenfri havregryn? Så er du kommet frem til det helt rigtige indlæg. I dette indlæg gennemgår vi nemlig, alt hvad der er værd at vide om glutenfri havregryn, og giver information og tips til dig.

Gluten og havre

Men lad os starte med at kigge lidt på, hvordan det forholder sig med gluten og havre. For havre er sådan set en kornsort, som er naturligt glutenfri. Så hvorfor snakker man så om glutenfri havregryn?

Jo, det skyldes, at havremarker ofte lægger tæt op af hvedemarker, og mange steder foregår produktionen og behandlingen af havren samme sted som behandlingen af hvede. Dette medfører, at havren bliver kontamineret med gluten, og man kan derfor måle et indhold af gluten i normal havregryn og andre havreprodukter.

Glutenfri Havre

Dette er et stort problem, hvis man lider af cøliaki eller anden slem gluten-intolerance/allergi. Derfor er der kommet glutenfri havreprodukter på markedet. Her er havren produceret og behandlet for sig selv, og der holdes kontrol, så man undgår kontaminering med gluten. Alle de havregryn, som er mærket glutenfri, overholder derfor lovkravet om maksimalt at have et indhold af gluten på 20 mg/kg.

Spiser man meget havregryn, og reagerer man på gluten. Så er det en rigtig god ide, at købe glutenfri havregryn. Normale havreprodukter indeholder selvfølgelig ikke voldsomt meget gluten. Men mange spiser havregryn hver dag, og derfor kan kroppen sagtens mærke, hvis man spiser havregryn, som er kontamineret med gluten.

Her finder du glutenfri havregryn

Mange supermarkeder, dog ikke alle, har en eller anden variant af glutenfri havregryn, som man kan købe. Supermarkederne har dog for det meste kun en variant. Derfor kan det faktisk være en fordel at købe over nettet. Her er der nemlig flere varianter, og man kan få leveret lige til døren. Her kommer en liste over nogle af de bedste varianter.

Havregryn glutenfri 700gr Urtekram

Urtekrams bud på glutenfri havregryn

Denne havregryn fra Urtekram er en af de mest populære varianter af glutenfri havregryn. Havren er dyrket i Danmark, og ligesom alt andet fra Urtekram er den økologisk. Havregrynen smager skønt, og man tænker slet ikke over, at det er en glutenfri udgave.

Semper Havregryn Glutenfri Ø

Sempers udgave af havregryn

Sempers havregryn er også utrolig populær. Her køber man 1 kg havregryn af gangen. Så spiser man meget havregryn, kan man overveje denne udgave. Sempers havregryn er også økologisk, og så er den produceret i Sverige, hvor Semper hører hjemme.

Havregryn grovvalset Aurion 1 kg

En grovvalset glutenfri havregryn fra Aurion

Er man til grovvalset havregryn, så er denne havregryn fra Aurion et rigtig godt bud. Havregrynen er super lækker, men er også en anelse dyrere, da der er tale om biodynamiske havregryn.

Andre udgaver

Blandt andre udgaver af glutenfri havregryn, findes f.eks. Sempers grovvalsede havregryn og havregryn fra Funkisfood.

Er man desuden til havremysli. Så kan man også få det i en glutenfri udgave. Blandt andet kan man få en god glutenfri havremysli fra Urtekram.

Dette var vores gennemgang. Vi håber, at artiklen kunne hjælpe dig.

Se også

Glutenfri Rasp – 3 bedste varianter

Glutenfri brød og boller: Vores bedste opskrifter