Glutenfri Spaghetti – Her er de bedste

Er du vild med spaghetti og de mange lækre retter, som man kan lave med de simple og lækre strimler? Så er du langt fra alene. Spaghetti er nemlig udbredt i hele verden, og spises også herhjemme i mange hjem landet over. Lever man glutenfrit, kan man dog komme på noget af en opgave, når der skal skaffes glutenfri spaghetti.

Men det er faktisk muligt at få fat på super gode versioner af glutenfri spaghetti. Så man ikke blot behøver at se på andre guffe de herlige retter med spaghetti i sig. Vi har i dette indlæg samlet de bedste produkter af glutenfri spaghetti og hvor du finder dem. Så du nemt og hurtigt kan få overblikket over spaghetti for folk, som ikke tåler gluten.

Forskellige typer af glutenfri spaghetti

Der findes flere forskellige slags glutenfri spaghetti, som er lavet på forskellige måder. Spaghetti kan nemlig laves på mange måder. Og den glutenfri af slagsen kan f.eks. bestå af majsmel, rismel, sojamel, plantestivelse, quinoafrø og så videre. Der er med andre ord mange måder at producere glutenfri spaghetti på, og hver slags spaghetti har både fordele og ulemper.

Semper Glutenfri Spaghetti

Til at starte med vil vi nævne Sempers bud på en spaghetti uden gluten. Her er der nemlig tale om spaghetti er rigtig høj kvalitet. Denne spaghetti er lavet af flere forskellige meltyper og stivelser, og resultatet er altså rigtig godt. Den glutenfri spaghetti smager fuldstændig som almindelig spaghetti, og giver dig mulighed for igen at lave alle dine yndlingsretter med spaghetti.

Spaghetti af majs- og rismel

Spaghetti lavet på en blanding af majs- og rismel er også rigtigt lækkert. En sådan spaghetti minder meget om klassisk spaghetti, og med en blanding af de to meltyper sikrer man at ingen af meltyperne dominerer for meget, og man får alt i alt en god og lækker glutenfri spaghetti.

Spaghetti lavet på fuldkornsrismel

Her er der tale om en fuldkornsspaghetti. Spaghettien minder derfor ikke om den helt almindelige form for spaghetti. Den er nemlig lidt grovere, og minder til gengæld meget i smag og konsistens om fuldkornspasta eller normal fuldkornsspaghetti. En sund og lækker spaghetti helt uden gluten.

Glutenfri Shirataki Spaghetti

En lidt speciel spaghetti type. Shirataki spaghetti er nemlig lavet af fibrene fra en konjac rod. Konjac er en udbredt plante i Asien, og spaghettien stammer også derfra. Fibrene fra konjac roden blandes med vand, og laves herefter til glutenfri spaghetti. Shirataki spaghetti indeholder næsten ingen kulhydrater, og er utroligt rige på kostfibre.

Soja Spaghetti

Soja spaghetti er lavet på sojamel, som stammer fra sojabønner. Der er derfor tale om en sund og nærende spaghetti, som indeholder få kulhydrater, er vegansk og naturligvis også uden gluten. Et spændende og anderledes alternativ til almindelig spaghetti.

Glutenfri Quinoa Spaghetti

Også en lidt speciel udgave af spaghetti. Spaghettien er nemlig lavet på en blanding af rismel og quinoamel. Quinoa er nogle sunde frø, som stammer fra Sydamerika. Quinoa frøene er ved at blive mere og mere udbredt også herhjemme. Frøenes høje indhold af næringsstoffer, proteiner og fibre, betyder nemlig at de er utroligt sunde.


Det var vores gennemgang af de forskellige typer af glutenfri spaghetti på markedet. Vi håber, at indlægget kunne hjælpe dig.

Se også

Glutenfri Slik

Glutenfri Nudler – Her kan du finde dem

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *