Glutenfri Wok med Nudler
Wok er en lækker og nem ret, som ikke kræver lang tid i køkkenet. Nogle wok retter er naturligt glutenfri, mens andre ikke er. Dette gælder bl.a. næsten alle wok retter med nudler. Her følger derfor lidt inspiration til, hvordan du kan lave en god og lækker glutenfri wok med nudler.
I opskriften har vi anvendt risnudler, som er naturligt glutenfri. Du finder risnudler HER. Men du kan også læse vores indlæg om de forskellige slags glutenfri nudler her. Risnudler skal ikke koge længe, så også den del af madlavningen går hurtigt. For et lave en wok ret skal man helst bruge en wok pande. Har du ikke sådan en, finder du bl.a. en god en HER. God fornøjelse!
Ingredienser – Glutenfri Wok med Nudler (til ca. 4 personer)
- 1 pakke risnudler (fås f.eks. HER)
- 400g kyllingebryst
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk glutenfri karry (fås f.eks. HER)
- ½ sød kartoffel
- 2-3 gulerødder
- 200g hvidkål
- 1 dåse kikærter
- 1 dåse hakkede tomater
- Salt og peber
Følg anvisningen på risnudlerne og kog dem, så de er klar samtidig med wokken. Skær kyllingen i små strimler og hak løget. Varm wokken med rigeligt olie ved middelhøj varme. Hæld kylling, løg, hvidløg og karry i wokken, og lad det stege under omrøring i et par minutter. Skær imens den søde kartoffel ud i tern, og hæld også denne i wokken. Snit kål og gulerødder, og tilsæt også dette til wokken. Skru lidt ned til middelvarme, og lad det hele stege nogle minutter under omrøring. Tilsæt til sidst kikærter og hakkede tomater, og skru yderligere ned til lav varme. Lad stå i nogle minutter og smag til med salt og peber. Din glutenfri wok kan nu serveres sammen med de kogte nudler. Velbekomme.
Tip: Du kan evt. erstatte de hakkede tomater med en dåse kokosmælk, hvis du ønsker en anden smag og lidt mere cremet konsistens.
Se også
Glutenfri Spaghetti – Her er de bedste