Glutenfri Karbonader

En god, lækker og saftigt karbonade er noget af det bedste der findes, og må betegnes som god gammeldags dansk mad. Men står du i køkkenet og er fortvivlet over, hvordan man laver karbonader i en glutenfri udgave? Så bare rolig, for så er nemlig du havnet det helt rigtige sted. Her kommer nemlig en nem og overskuelig opskrift på glutenfri karbonader.

Om det glutenfri krebinetter eller karbonader, som vi laver, er vi faktisk lidt usikre på, da de jo minder meget om hinanden. Men fælles for dem begge er i hvert fald, at man skal bruge rasp til at lave dem. Rasp indeholder jo normalt gluten, men det er faktisk muligt at købe glutenfri rasp, som er lavet af ris- eller majsbrød. I denne opskrift anvender vi lige netop glutenfri rasp. Står du og mangler det, kan du her læse vores indlæg om, hvor du kan skaffe det. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Karbonader (4-5 stk.)

  • 500g hakket svinekød eller hakket kalv/flæsk
  • 1 æg
  • 1 dl glutenfri rasp (fås f.eks. HER)
  • Salt og peber
  • 30-40g smør eller margarine

Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Tag en anden dyb tallerken, og tilføj glutenfri rasp, salt, peber og evt. ekstra valgfrit krydderi. Bland det hele lidt sammen, og stil de to tallerkener klar. Form 4 eller 5 karbonader ud af dit hakkede kød. Vend karbonaderne først i æggeblandingen og dernæst i raspen. Smelt smørret på en pande ved god varme. Brun karbonaderne 1 minut på hver side, skru derefter lidt ned, og steg karbonaderne færdige ca. 3-4 minutter på hver side. Server dine glutenfri karbonader med kogte kartofler, stuvede grøntsager og/eller med andet du har lyst til. Velbekomme.

Se også

Glutenfri Frikadeller med Stuvet Hvidkål

Glutenfri Lasagneplader – De bedste slags

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *