Glutenfri Pizzabunde

Hvem elsker ikke pizza? Pizza er en højtelsket ret i mange hjem landet over, og god hjemmelavet pizza er noget af det lækreste der findes. Denne opskrift på glutenfri pizzabunde giver nogle virkelig lækre bunde, som ikke er specielt svære at lave.

Mange køber normalt deres bunde færdiglavede, så de er lige til at putte fyld på. Det er faktisk også muligt at gøre med glutenfri pizzabunde. Se bl.a. DISSE pizzabunde. Og man kan også købe bag-selv blandinger, se f.eks. HER.

Men så kan man også vælge at lave hjemmelavede pizzabunde, hvilket efter vores mening smager en tand bedre. Og så er det faktisk slet ikke så vanskeligt at lave, som man måske kunne tro.

Ligesom med normale pizzabunde har dejen brug for rigtig meget varme for at blive så sprød som muligt. Det er derfor en klar fordel også til glutenfri pizzabunde at have en pizzasten og evt. også en pizzaspade. Disse ting er dog ikke strengt nødvendige, men er du interesseret kan du finde bagesten og pizzaspade af god kvalitet HER. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Pizzabunde (til 3 store pizza)

  • 100g boghvedemel (fås f.eks. HER)
  • 100g majsmel (fås f.eks. HER)
  • 200g rismel (fås f.eks. HER)
  • 25g gær
  • 5 dl vand
  • 10g salt
  • 18g loppefrøskaller/husk (fås f.eks. HER)
  • 50g olivenolie
  • Valgfrit fyld (f.eks. tomatsauce, skinke, ost, pepperoni osv.)

Dej

Bland de 3 meltyper sammen i en skål. Pisk i en anden skål gær og salt ud i vandet. Tilsæt loppefrøskallerne, og pisk i 10 sekunder (vær gerne præcis). Tilsæt melet fra før og også olivenolie. Rør melet lidt ud i dejen, og ælt herefter godt igennem i 5 minutter i hånden eller i en røremaskine. Lad evt. dejen hæve lidt, men ellers er den klar.

Bagning

Sæt en pizzasten eller en bageplade midt i ovnen, og varm ovnen op til maksimal varme ved varmluft. Del dejen i 3 stykker. Læg et af dejstykkerne på et stykke bagepapir. Gør dine hænder våde, og tryk med hænderne dejen ud til en pizzabund. Vil du have helt tynde bunde, kan du drysse med lidt majsmel, og med en kagerulle rulle bunden helt flad det sidste stykke. Tryk kanterne lidt indad, så de bliver tykkere end resten, og glat dem med lidt vand. Herefter kan der puttes fyld på pizzabunden.

Når ovnen har stået lidt tid på maksimal varme, kan pizzaen sættes ind i ovnen. Skub bagepapiret med pizzaen ind på den varme bagesten/bageplade. Brug gerne et tyndt skærebræt, en pizzaspade eller lignende til formålet, og pas på, at bagepapiret ikke rører ved ovnens sider. Bag pizzaerne en ad gangen på maksimal varme, til de ser færdige og gennembagte ud (ca. 10-15 minutter). Herefter tages de glutenfri pizzabunde ud af ovnen, og det evt. sidste fyld puttes på, inden pizzaerne serveres. Velbekomme.

Se også

Glutenfri Carbonara

Glutenfri Toastbrød

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *