Glutenfri Nudler: Her kan du finde dem

Glutenfri Nudler: Her kan du finde dem

13. juni 2019 0 Af Nulgluten

Er du en af dem, som normalt er vild med nudler, og elsker den lette smag og dejlige konsistens af de tynde lækre strimler. Så har du sikkert prøvet at få fat i glutenfri nudler, hvilket kan være noget af en udfordring, som du sikkert har fundet ud af. Mange supermarkeder har nemlig slet ikke glutenfri nudler. Og hvis de har, er det ofte nogle lidt specielle typer af nudler, som man måske ikke er helt tryg ved.

Men bare rolig! Det er skam muligt at få fat i gode nudler uden gluten. Og i dette indlæg vil jeg gennemgå alle de bedste versioner af glutenfri nudler, og hvor man kan købe dem.

Forskellige typer af glutenfri nudler

Der findes flere forskellige former for glutenfri nudler. Nogle er lavet af ris, andre af boghvede, nogle er lavet af stivelse fra bestemte planter osv. Der er med andre ord mange måder at producere nudler på, og der findes derfor også en del forskellige alternativer til almindelige nudler lavet på hvedemel. Her følger en beskrivelse af de bedste og mest udbredte former for nudler uden gluten.

Risnudler

Risnudler er en af de mest foretrukne former for nudler, som ikke indeholder gluten. Risnudler er meget populært i Asien, hvor det mange steder er mere udbredt end almindelige nudler. Der findes både risnudler lavet af brune ris og risnudler lavet af almindelige hvide ris.

Boghvede nudler

Boghvede nudler er en ny form for nudler, som er produceret specifikt for at lave en glutenfri udgave af nudler. Boghvede nudler er både sunde og velsmagende, og er også ved at blive mere og mere udbredt blandt glutenallergikere.

Shirataki nudler

Shirataki nudler er en lidt speciel nudeltype, som primært er lavet ud fra fibrene fra roden af en konjac, som er en udbredt plante i Asien. Konjacfibrene blandes med vand, og kan herefter laves til nudler. Shirataki nudler indeholder næsten ingen kulhydrater, og er meget rige på kostfibre.

Båndnudler

Båndnudler er en form for nudler, hvor nudlerne er ekstra brede, og nærmest minder om et bånd. Båndnudler er ikke nødvendigvis glutenfrie, men laves også tit på majsmel i en glutenfri version.

Andre glutenfri nudler

Blandt andre og mindre udbredte glutenfri nudler findes f.eks. nudler lavet på sorte ris og kelp nudler. Kelp nudler er lavet på tang og gele fra brune alger, og er utroligt tynde, og har et lavt indhold af kulhydrater.


Se også

Glutenfri pasta – De bedste alternativer

Opskrift: Glutenfri Pizzabunde