Dahl med Glutenfri Fladbrød

Dahl er en varm og krydret indisk linsesuppe, som er meget populær. Retten har god indisk smag, og egner sig godt til aftensmaden, når man vil prøve noget nyt. Serveres dahl sammen med disse glutenfri fladbrød, får du en virkelig dejlig og lækker ret.

De glutenfri fladbrød er lavet på kikærtemel, og supplerer derfor linsesuppen rigtig godt. Det hele er nemt at lave, og tager ikke voldsomt lang tid i køkkenet. Så det er bare med at kaste sig ud i at lave sin egen dahl med glutenfri fladbrød. God fornøjelse!

Ingredienser – Dahl med Glutenfri Fladbrød (til 4 pers.)

Dahl:

  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 15g frisk ingefær
  • 1 spsk spidskommen (fås f.eks. HER)
  • 1 spsk stødt koriander (fås f.eks. HER)
  • 1 tsk stødt gurkemeje (fås f.eks. HER)
  • 2-3 spsk olie
  • 1 tsk stødt kanel (fås f.eks. HER)
  • 1 tsk kardemomme (fås f.eks. HER)
  • 150g gulerødder
  • 150g blomkål
  • 1 æble
  • 1 dåse flåede tomater
  • 3 dl røde linser (fås f.eks. HER)
  • 4 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk (fås f.eks. HER)
  • Limesaft
  • Salt

Glutenfri Fladbrød:

  • 100g kikærtemel (fås f.eks. HER)
  • 2 dl vand
  • Salt og persille
  • Olie til stegning

Topping:

  • 1/4 spidskål
  • 4 spsk cashewnødder (fås f.eks. HER)
  • Evt mynteblade

Start med at snitte gulerødder, blomkål og æblet i tern eller små stykker, så det er klar. Hvidløg, løg, ingefær, spidskommen, koriander og gurkemeje hakkes i en minihakker til en samlet og ensartet masse. Find en gryde, og varm olien op. Tilsæt den blendede masse, og svits det i et par minutter ved middelhøj varme. Tilsæt nu kanel, kardemomme, gulerødder, blomkål, æble, flåede tomater, linser og vand. Lad retten stå og simre ved middel varme i ca. 45 minutter. Tilsæt kokosmælken og rør rundt. Hvis retten virker lidt for tung, kan du evt. vælge at tilsætte lidt mere vand. Lad din dahl simre i yderligere 15 minutter. Til sidst smages til med salt og limesaft.

Mens din dahl står og simrer, kan du lave de glutenfri kikærte fladbrød. Pisk mel og vand sammen. Tilsæt salt, hakket persille og evt. lidt spidskommen. Rør det hele rundt, og dejen er nu klar. Steg på en pande med olie fladbrødene i et par minutter på hver side til de er gyldne og færdigbagte.

Til topping snittes lidt spidskål, og cashewnødder ristet ved høj varme på en pande. Server nu de glutenfri fladbrød med dahl og spidskål og ristede cashewnødder som topping. Velbekomme.

Se også

Glutefri Wok med Nudler

Glutenfri Lasagne

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *