Glutenfri Frikadeller med Flødestuvet Hvidkål

Frikadeller er en nem og klassisk ret, som alle kan lide. Derfor skal man selvfølgelig også kunne lave dem i en glutenfri version, som lige netop kommer her. Disse glutenfri frikadeller er rigtig lækre, og tager ikke lang tid at lave. Vi har valgt at lave de glutenfri frikadeller sammen med flødestuvet hvidkål, så det bliver god gammeldags mormormad. Frikadellerne kan dog også sagtens bruges i andre retter, og det er helt op til dig, hvordan du anvender dem.

Normalt er vi egentlig ikke så begejstrede for diverse glutenfri melmix, da vi godt kan lide at arbejde med de helt basale ingredienser selv. Men det kan ofte være rart at have en glutenfri melmix til madlavning, hvor man kun skal bruge en lille smule mel. Dette gælder f.eks. for de glutenfri frikadeller, og vi har til denne opskrift anvendt denne melmix, som fungerer rigtig godt. Vil du gerne komme udenom melmixen kan du prøve at benytte havremel eller evt. en blanding af havremel og rismel i stedet.

Vi har delt opskriften op, så der først kommer en opskrift på de glutenfri frikadeller, og derefter opskriften på flødestuvet hvidkål. Når du laver det i køkkenet, bliver du dog nødt til at lave det samtidigt. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Frikadeller (ca. 12-15 stk.)

  • 500g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 3 spsk glutenfri melmix
  • 1 stor gulerod
  • ½ løg
  • Salt, peber og timian

Bland kød med salt, peber og timian i en skål, og rør indtil farsen begynder at samle sig. Riv guleroden med et rivejern, og hak løget. Rør begge ting i farsen. Tilsæt æg og mel, og rør godt. Tilsæt evt. lidt mælk, hvis farsen er for tung, og tilsæt lidt mere mel, hvis farsen er for vandet. Lad farsen hvile i 30 min inden stegning.

Form frikadellerne med en spiseske, og steg dem på panden med smør eller olie.

Ingredienser – Flødestuvet Hvidkål

  • 500g hvidkål (enten kogt og hakket fra frost eller fra en frisk hvidkål)
  • 2 dl piskefløde
  • 25g smør eller margarine
  • Salt, peber og muskatnød (hel muskatnød fås f.eks. HER)

Bruger du en frisk hvidkål, skal du starte med at snitte hvidkålen. Kog herefter hvidkålen i vand i ca. 12 minutter. Hæld kålen i en sigte, og lad vandet dryppe af. Når det meste vand er dryppet af, lægges hvidkålen på et rent viskestykke, som lukkes og vrides, indtil det sidste væde er forsvundet fra kålen. Hak evt. hvidkålen i finere stykker.

Hvis du bruger forkogt og hakket hvidkål fra frost, kan du starte her. Smelt smørret i en gryde ved middel varme, og tilsæt den hakkede kål. Lad kålen stå i 1-2 minutter, mens du rører rundt en gang imellem. Tilsæt fløde, og lad det hele koge op, mens du rører ofte. Tilsæt også salt, peber og muskatnød, og smag hvidkålen til. Herefter er din flødestuvede hvidkål klar til at blive serveret sammen med de glutenfri frikadeller. Server retten med kogte kartofler, kartofler i ovnen eller lignende. Velbekomme.

Se også

Glutenfri Scones med chokolade

De 5 bedste glutenfri kogebøger

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *