Glutenfri Scones med Chokolade

Scones med chokolade er altså noget af det bedste der findes. Den perfekte søde og salte smag af scones kombineret med et par chokoladestykker i ny og næ, er altså virkelig en vinder, som går rent hjem hos alle. Og så er det virkelig nemt at lave scones. Også når de er glutenfri! Disse glutenfri scones med chokolade skal nemlig slet ikke hæve på forhånd, og resultatet er nogle enormt lækre scones, som man aldrig vil tænke over ikke indeholder gluten. De glutenfri scones med chokolade kan nydes til teen, med flødeskum eller blot spises som de er. Opskriften er rimelig lige til, og da sconesene ikke skal hæve på forhånd, tager det ikke lang tid før de er klar til at blive serveret. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Scones med Chokolade

  • 180g rismel (fås f.eks. HER)
  • 90g glutenfri havremel (fås f.eks. HER)
  • 10g bagepulver (fås f.eks. HER)
  • ½ tsk salt
  • 50g sukker
  • 100g koldt smør
  • 2 dl sødmælk
  • 1,5 dl kærnemælk
  • 15g loppefrøskaller/husk (fås f.eks. HER)
  • 100g grofthakket mørk chokolade
  • 1 æg til pensling

Bland rismel, havremel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål. Tag smørret direkte ud fra køleskabet, og riv det groft på et rivejern ned i melblandingen. Ælt blandingen lidt, så smørret blandes lidt med melet. Massen skal dog ikke æltes helt jævn, og der må gerne være klumper. Bland i en anden skål kærnemælk og sødmælk sammen. Tilsæt loppefrøskaller til mælken og pisk intensivt i ca. 30 sekunder. Lige efter piskningen, hældes blandingen straks over i den anden skål med den letæltede dej. Rør nu forsigtigt rundt, så væsken absorberes i dejen. Vend den grofthakkede chokolade i dejen.

Herefter kan dejen formes. Gør dine hænder våde med vand, og form dine glutenfri scones i passende størrelse, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Sæt sconesene ind i en varmluftovn ved 220 oC. Sammenpisk imens ægget til pensling. Efter 8-10 minutter tages sconesene kortvarigt ud af ovnen for at blive penslet. Efter pensling sættes sconesene tilbage i ovnen, og bages færdige til de er flot lysebrune. Det tager ca. yderligere 3-5 minutter.

Se også

Glutenfri Pandekager

Glutenfri Toastbrød

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *