Glutenfri couscous – Her finder du det
Glutenfri couscous er en af de produkter, som i mange år var svært at få fat i. Men i takt med det stigende behov for glutenfri diæter er der efterhånden kommet en del gode varianter af glutenfri couscous på markedet. I dette indlæg beskriver vi udvalgte varianter, og informerer om, hvor du kan købe dem.
Hvad er couscous?
Couscous kommer oprindeligt fra Nordafrika, hvor det den dag i dag fortsat er meget udbredt. Efterhånden har couscous dog spredt sig til hele verden, og bruges til diverse gryderetter eller som erstatning for ris, pasta, kartofler eller lignende. Den couscous, som man kan købe i supermarkeder, er utrolig nem at anvende, da den er præ-dampet og tørret til små gryn. Det tager kun 5 minutter at tilberede sådan couscous.
Couscous er traditionelt lavet på hvede, og indeholder derfor gluten. Men det lækre madlavningsprodukt kan sagtens laves på andre kornsorter som majs, boghvede, ris og lignende, som er naturligt glutenfri. Derfor er det glutenfri couscous, som man kan købe, super lækkert, og giver et hav af muligheder i køkkenet.
Mulighederne for at købe couscous uden gluten i supermarkeder varierer meget, og er ofte bestemt af dit lokale supermarked. Mange større supermarkeder har dog mindst en variant af glutenfri couscous. I dette indlæg vil vi fokusere på de varianter, som kan købes i webshops. Her kan man altid finde dem, da de holdes som fast sortiment.
Urtekram Glutenfri Couscous Ø
Dette er Urtekrams bud på glutenfri couscous. Produktet er økologisk, og er lavet af dampet ris og majs. Urtekram er kendt for sine økologisk produkter i god kvalitet, hvilket også gør sig gældende for disse lækre couscous.
Couscous boghvede Ø
Disse økologiske og glutenfri couscous på boghvede er lavet af Biogan. Den århusianske virksomhed laver økologiske kvalitetsprodukter. Da disse couscous udelukkende er lavet af boghvede, så smager de naturligvis lidt anderledes fra klassiske couscous. Så det er en spændende udgave, som giver nye muligheder i køkkenet.
Glutenfri Couscous majs og ris Ø
Endnu en udgave fra Biogan. Denne couscous er lavet på majs og ris, og forsøger i højere grad at minde om klassisk couscous. Kan bruges i alle retter og opskrifter, hvor couscous skal anvendes. Produktet har en fin og delikat smag, og tilberedes på blot 5 minutter.
Instant couscous Ø
Disse glutenfri couscous fra Clearspring er super lækre. De er lavet udelukkende på majs, hvilket faktisk er udbredt i enkelte lande. I konsistens og tekstur minder de fuldstændig om klassiske hvedecouscous, og kan anvendes på helt samme måde, som man normalt ville bruge couscous.
Se også
Glutenfri Nudler – Her finder du det