Glutenfri Fødselsdagsboller

Disse glutenfri fødselsdagsboller er delikate, søde og lækre. De er et forsøg på at efterligne de klassiske søde fødselsdagsboller, som man får serveret til fødselsdage og lignende begivenheder sammen med kaffe og kage. Og det er i den grad lykkedes at lave en ekstra lækker og glutenfri udgave af disse boller.

Til opskriften på disse glutenfri fødselsdagsboller skal bruges nogle forme til hævningen. Det er muligt at bruge improviserede forme som kaffekopper, skåle og lignende. Men det ideelle er nogle forme som f.eks. DISSE.

Bollerne skal have tid til at hæve, så det tager lidt tid, før de er klar. Men til gengæld fås også nogle virkelig lækre og flotte hjemmebagte boller. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Fødselsdagsboller (8-10 stk)

  • 200g glutenfri havremel (fås f.eks. HER)
  • 200g rismel (fås f.eks. HER)
  • 5 dl mælk
  • 50g smør
  • 70g sukker
  • 8g salt
  • 1 tsk kardemomme (fås f.eks. HER)
  • 20g gær
  • 15g loppefrøskaller/husk (fås f.eks. HER)
  • 2 æg

Vej havremel og rismel op, og bland det sammen i en skål. Du skal finde 8-10 passende forme frem, som de glutenfri fødselsdagsboller kan hæve i. Det kan f.eks. være kaffekopper, små skåle eller deciderede forme til boller. Formene fores med film, som går ud over kanten. I en gryde varmes nu mælk, smør, sukker, salt og kardemomme ved lav varme, indtil det er lunt. Blandingen hældes nu over i en skål, og gæren piskes ud i blandingen. Herefter piskes det ene æg også i blandingen. Tilsæt nu loppefrøskaller, pisk i 10 sekunder, og tilsæt straks efter det opvejede mel. Fortsæt med at piske, indtil dejen er blevet helt jævn og uden klumper, og har konsistens som tyk grød. Hæld dejen i formene. Fyld maksimalt formene 2/3 op, da bollerne skal kunne hæve. Dæk bollerne med film, og lad dem hæve ved stuetemperatur i 1-2 timer. Herefter stilles de i køleskabet i et par timer, eller til de skal bages. De kan sagtens stå natten over, hvis de skal bages om morgenen.

Sæt ovnen på 200oC. Bollerne vendes nu ud på en bageplade med bagepapir. Det sidste æg sammenpiskes. Bag nu bollerne i 10 minutter, og tag dem så ud for at pensle dem med ægget. Sæt bollerne i ovnen igen, bag i yderligere 10 minutter, og tag dem så igen ud for at pensle endnu engang. Sæt bollerne i ovnen igen, og bag dem færdige. Det tager ca. yderligere 10 minutter. De glutenfri fødselsdagsboller skal være flot gyldne og føles lette at løfte.

Se også

Glutenfri Mel: De bedste erstatninger

Glutenfri Bagning: De 5 mest uundværlige stykker udstyr

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *