Glutenfri Burgerboller

Glutenfri Burgerboller

20. januar 2019 2 Af Nulgluten

Hvem har ikke en gang i mellem lyst til en god og saftig burger? Det kender de fleste til, men lever man glutenfrit bliver man ofte udsat for lidt tørre og kedelige boller. Det er muligt at få nogle udmærkede glutenfri boller som f.eks. DISSE, der blot skal varmes i ovnen. Og det er også muligt at få melblandinger (f.eks. DENNE). Men hjemmelavede burgerboller smager altså bare bedre, og med disse lækre glutenfri burgerboller, som er både luftige, lækre og sprøde, bliver du ikke skuffet.

Da vi engang lavede dem her på nulgluten.dk, blev der også serveret “normale” burgerboller, for dem som godt kunne tåle gluten. Dem blev der dog ikke spist mange af, for alle ville nemlig have fat i disse glutenfri burgerboller, hvilket var noget af en succesoplevelse 😉

Opskriften er sådan set lige til, men kræver lidt tid i køkkenet, og at man går i gang i god tid, da bollerne skal stå på køl i nogle timer før bagning. Burgerbollerne kan holde sig et par dage uden at blive tørre. De kan dog også spises efter 4-5 dage, hvis de ristes først. Men mit gæt er at de forsvinder før, for disse glutenfri burgerboller er altså virkelig lækre. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Burgerboller (8-10 stk.)

 • 180g rismel (fås f.eks. HER)
 • 100g majsmel (fås f.eks. HER)
 • 90g boghvedemel (fås f.eks. HER)
 • 5 dl vand
 • 25g smør
 • 50g sukker
 • 7g salt
 • 20g gær
 • 20g loppefrøskaller/husk (fås f.eks. HER)
 • 1 æg
 • 25g sesamfrø (fås f.eks. HER)
 • 1 æg til pensling

Forberedelse

Find 8-10 forme (evt. skåle, tallerkner o.l.) med en diameter på ca. 10 cm. og minimum 4 cm i højden. Læg køkkenfilm i formene.

Dej

Bland ris-, majs- og boghvedemel i en skål. Hæld i en gryde vand, smør, sukker og salt i, og varm gryden op ved lav varme til det er ca. håndvarmt. Hæld grydens indhold over i en skål (ikke i skålen med melet). Tilsæt gær, og pisk til gæren er opløst. Tilsæt 1 æg og loppefrøskaller, og pisk i 10 sekunder (vær gerne præcis). Tilsæt melblandingen straks efter, og pisk dejen godt igennem til den er helt jævn. Put dejen i dine forme, og glat den synlige overflade med en våd hånd.

Hævning

Dæk formene til med køkkenfilm, og stil dem til hævning i ca. 1½ time ved stuetemperatur. Put efter 1½ time ved stuetemperatur formene i køleskabet i minimum 2 timer.

Bagning

Fjerne det øverste lag køkkenfilm, så bollerne kan vendes ud på en bageplade med bagepapir. Når bollerne er vendt ud, så træk forsigtigt al køkkenfilmen af dem. Bag dine glutenfri burgerboller i en varmluftovn ved 200 oC. Sammenpisk imens ægget til pensling. Efter 8-10 minutters bagning tages bollerne kortvarigt ud af ovnen for at pensles. Pensl bollerne, og drys godt efter med sesamfrø. Sæt bollerne tilbage i ovnen, og bag stadig ved 200 oC i yderligere 10-12 minutter. De glutenfri burgerboller skal, når de er færdige, være gyldne og flotte, og skal føles lette og luftige.

Se også

Glutenfri Pizzabunde

Glutenfri Toastbrød