Glutenfri Tærte med champignon, spinat og bacon

Glutenfri Tærte med champignon, spinat og bacon

21. december 2020 0 Af Nulgluten

At lave en glutenfri tærte kan godt være lidt af en udfordring. Det afgørende er at få lavet en perfekt tærtebund. Når det først er lykkedes, kan man nemt lave alle sine yndlingstærter. Med denne opskrift på glutenfri tærte synes vi, at det er lykkedes helt perfekt 😉

Opskriften på den glutenfri tærtebund er selvfølgelig helt generel, og kan sagtens bruges med andet tærtefyld. Du kan selv vælge noget andet fyld, eller du kan følge en opskrift på en “normal” madtærte, hvor du så bare bager denne tærtebund i stedet. Vi har her valgt et lækkert fyld af champignon, spinat og bacon, som smager utroligt godt.

Opskriften er ret lige til, og adskiller sig faktisk en del fra andre glutenfri opskrifter. Du skal selvfølgelig bruge tærteforme for at lave tærten (se f.eks. et udvalg HER). Men ellers er opskriften simpel, og tager ikke særlig lang tid. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Tærte med champignon, spinat og bacon (6 pers.)

Glutenfri tærtebund:

  • 200g fuldkornsrismel (fås f.eks. HER)
  • 175g glutenfri havremel (fås f.eks. HER)
  • 175g smør
  • 2 æg
  • 3/4 dl mælk
  • 18g loppefrøskaller/husk (fås f.eks. HER)

Champignon, spinat og bacon fyld:

  • 200g bacon i tern
  • 250g champignon
  • 3 fed hvidløg
  • 150g spinat
  • 4 dl græsk yoghurt
  • 1/2 dl mælk
  • 4 æg
  • 30-40g revet parmesan
  • Salt og peber
  • 60g gedeost eller anden smagfuld ost

Tærtebund

Vej mel og smør op i en skål. I en anden skål tilsættes æg og mælk. Tilsæt loppefrøskaller, og pisk i 10 sekunder. Straks efter tilføjes melet og smørret, og dejen æltes til du får en samlet masse. Drys lidt rismel ud på køkkenbordet, og ælt herefter godt igennem på køkkenbordet til dejen er flot og jævn.

Rul nu dejen ud i passende tykkelse ca. 3-4 cm, og læg dejen i en tærteform. Sørg for at trykke dejen ud formen. Det dej som går ud over kanterne fjernes, og bruges enten i en anden form eller kasseres. Tærteformen sættes nu i køleskabet, hvor den hviler i mindst en time. Herefter forbages den glutenfri tærtebund i 10 minutter i en varmluftsovn ved 190oC.

Tærtefyld

Steg baconen på en pande. Sæt herefter baconen på en tallerken. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Steg dem på panden i baconfedtet til de bliver let gyldne. Tag også dem af panden. Hvidløgene hakkes, og svitses på panden sammen med spinat. Rør græsk yoghurt, mælk, æg, parmesan, bacon, salt og peber sammen i en skål. Hæld herefter blandingen i den forbagte tærtebund. Fordel spinat og champignon ovenpå, og tilsæt til sidst gedeosten skåret i små mundrette stykker. Bag din glutenfri tærte færdig ved 190oC i ca. 15-18 minutter.

Glutenfri tæretebund klar til fyld
Den glutenfri tærtebund

Se også

Dahl med glutenfri fladbrød

Glutenfri Nudler: Her kan du finde dem