Glutenfri Rabarbertærte med Smuldredej

Her kommer en opskrift på en dejlig frisk glutenfri rabarbertærte med smuldredej. Når rabarber er i sæson, er det noget af det lækreste at bruge især i det søde køkken. Den friske og syrlige smag fra rabarber blandet med noget sødt, er utroligt lækkert, og giver en smag af forår og sommer. I denne tærte er rabarber blandet med den klassiske smuldredej.

For dem som ikke kender smuldredej, så er det en form for crumble, som er knasende og fordeles henover fyldet som en slags topping. En glutenfri smuldredej tager næsten ingen tid at lave, og hele denne tærte er en utrolig nem og hurtig ret at lave. Og så smager den altså bare dejligt. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Rabarbertærte med Smuldredej

Dej:

  • 100g smør
  • 1,5 dl glutenfri havremel (fås f.eks. HER)
  • 1 dl rismel (fås f.eks. HER)
  • 3 spsk sukker

Fyld:

  • ½ kg rabarber
  • 6 spsk sukker
  • Saft og revet skal fra 1 appelsin
  • 1 tsk stødt ingefær (fås f.eks. HER)

Hæld havremel og rismel i en skål. Tilsæt smør i mindre stykker, og smuldre smørret ud i melet. Der skal ikke æltes. Tilsæt sukker til dejen.

Til fyldet snittes rabarberne i mindre stykker (ca. 1-2 cm). Bland rabarberne med sukker, appelsin og ingefær. Fordel fyldet i en ovnfast tærteform. Dejen smuldres nu udover fyldet. Bag den glutenfri rabarbertærte i varmluftsovn ved 200oC i ca. 30 minutter til tærten er flot gylden. Server gerne tærten lun med flødeskum eller creme fraiche. Tærten kan dog også sagtens serveres kold.

Se også

Glutenfri Tærte med champignon, spinat og bacon

Havremel: Lav dit eget

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *