Glutenfri Foccacia brød

Glutenfri foccacia brød har vi i denne opskrift kastet os over. Det sprøde italienske brød er noget vi er ret vilde med, og i denne opskrift er det lykkedes at lave et glutenfri et af slagsen, som er sprødt, lækkert og svampet præcis som det skal være.

Foccacia brød kan spises som tilbehør til et måltid, eller det kan bruges som et lækkert mellemmåltid. Det er kendt for at være nemt at lave, og vi har da også lige netop haft fokus på, at opskriften på dette glutenfri foccacia brød, skal være nem og simpel. Brødet skal dog stadig have lov at hæve i et par timer, men dejen tager ikke lang tid at bikse sammen. Den lækre salte smag blandet med rosmarin, kan du glæde dig til. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Foccacia brød (1 stort brød)

  • 250g fuldkornsrismel (fås f.eks. HER)
  • 125g majsmel (fås f.eks. HER)
  • 100g quinoamel (fås f.eks. HER)
  • 30g sukker
  • 18g loppefrøskaller/husk (fås f.eks. HER)
  • Lidt salt og rosmarin
  • 15g gær
  • 6 dl håndvarmt vand
  • Olivenolie (fås f.eks. HER)
  • Stenfri oliven
  • Salt, rosmarin og timian til drys (find det f.eks. HER)

Bland al melet, sukker, loppefrøskaller, salt og rosmarin sammen i en skål. I en anden skål tilsættes vand, og gæret piskes ud vandet. Tilsæt hele melblandingen fra før, og pisk dejen godt igennem til den er ensartet og jævn, og er uden klumper. Fordel herefter dejen ud på en bageplade med bagepapir. Pres dejen jævnt ud til ca. 2 cm tykkelse. Gør evt. dine hænder våde, når dejen presses ud, hvis den klistrer for meget. Læg film udover dejen, og lad den hæve ved stuetemperatur i et par timer.

Når dejen har hævet, laves med tommelfingeren fordybninger i brødet. Put en oliven i hver fordybning. Dryp med olivenolie udover dejen, og drys til sidst med salt (gerne flagesalt), rosmarin og timian. Bag det glutenfri foccacia brød i en varmluftsovn ved 220oC i ca. 20 minutter til det er flot gyldent.

Foccacia brødet klar til ovnen
Klar til ovnen

Se også

Glutenfri Lasagne

Glutenfri Spaghetti – Her er de bedste

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *