Glutenfri Vaniljekranse

Glutenfri Vaniljekranse

6. januar 2019 0 Af Nulgluten

En vaniljekrans er en lækker småkage, som især i juletiden er en af de foretrukne småkager at kaste sig over i køkkenet. Her på nulgluten.dk har vi også valgt at kaste os over denne søde og sprøde småkage i vores eget glutenfrie køkken. Selvom vaniljekranse altid kan være svære at arbejde med, går det faktisk nemmere end man lige tror med denne opskrift på dejlige glutenfri vaniljekranse.

Det er altid en fordel at have en vaniljekranse maskine eller kødhakker som DENNE, når der laves glutenfri vaniljekranse. Det er dog også muligt med håndkraft gennem en sprøjtepose. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Vaniljekranse

  • 175g havremel (fås f.eks. HER)
  • 75g rismel (fås f.eks. HER)
  • 60g mandelmel (fås f.eks. HER)
  • 10g loppefrøskaller/husk (fås f.eks. HER)
  • ½ tsk bagepulver (fås f.eks. HER)
  • 2 tsk vaniljesukker (fås f.eks. HER)
  • 125g sukker
  • ½ tsk vaniljepulver (fås f.eks. HER)
  • 150g smør
  • 1 æg

Alt melet, loppefrøskaller, bagepulver og vaniljepulver sigtes sammen i en skål. Bland sukker og vaniljepulver i. Smøret smuldres i. Fortsæt med at smuldre til dejen nærmest ligner revet parmesan. Tilsæt ægget. Nu kan du samle dejen. Dejen skal ikke æltes, blot samles. Dejen sættes på køl i minimum 1 time.

Varm ovnen op til 190 oC. Kør dejen gennem en vaniljekransemaskine eller sprøjtepose med stjernetylle, og lav kranse af ca. 10 cm dej. Dejen kan godt være svær at få gennem en sprøjtepose, men det skal den også være for at kagerne kan holde formen. Efter dejen har stået lidt udenfor køleskabet burde det dog gå (dem på billedet er lavet med sprøjtepose). Men er det helt umuligt kan du også bare samle kransene i hånden uden at bruge sprøjtepose. Placer dine glutenfri vaniljekranse på en bageplade, og bag dem i ca. 8-10 min, til de er let gyldne.

Tip: Vaniljepulver kan udelades, men så er det bedst med 1 ekstra tsk vaniljesukker. En vaniljestang kan også erstatte vaniljesukkeret.

Se også

Glutenfri Æbleskiver

Sådan laver du dit eget hirsemel