Glutenfri Drømmekage

Glutenfri Drømmekage

4. juni 2020 0 Af Nulgluten

Drømmekagen er en af de mest populære danske skærekager, og har været det siden 60’erne, hvor den blev opfundet i Nordjylland. Bare fordi man ikke kan tåle gluten skal man da ikke snydes for den lækre og traditionsrige kage, og derfor kommer her en opskrift på lækker glutenfri drømmekage.

At udvikle en glutenfri drømmekage er faktisk ikke så svært, som man måske skulle tro. Al fyldet på toppen er nemlig det samme, som det plejer. Og drømmekagen kommer derfor til at få den helt samme lækre og dejlige smag af kokos og brun farin, som man kender fra den klassiske drømmekage. Bunden skal selvfølgelig være anderledes. Men i denne opskrift får du en nem og lækker bund, som fungerer rigtig godt, når man vil lave sin egen glutenfri drømmekage. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Drømmekage (Til en mellemstor bradepande kage)

Kagedej:

  • 6 æg
  • 450g sukker
  • 3 tsk vaniljepulver (fås f.eks. HER)
  • 225g mandelmel (fås f.eks. HER)
  • 150g rismel (fås f.eks. HER)
  • 15g glutenfri bagepulver (fås f.eks. HER)
  • 140g smør
  • 3dl sødmælk

Kokosfyld:

  • 200g smør
  • 300g kokosmel (fås f.eks. HER)
  • 440g brun farin (fås f.eks. HER)
  • 1 dl sødmælk

Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Tilsæt vaniljepulver, mandelmel, rismel og bagepulver. Rør rundt i massen til den er jævn og ensartet. Smelt nu smørret i en gryde. Tilsæt kokosmælken til den smeltede smør, og rør rundt. Hæld den lune blanding over i dejen, og rør det hele forsigtigt sammen. Fordel nu dejen i en mellemstor bradepande med bagepapir, og forbag kagen i en varmluftsovn ved 190oC i ca. 15 minutter.

Mens kagen er ovnen, kan kokosfyldet laves. Alle ingredienser til kokosfyld blandes sammen i en gryde. Varm blandingen op ved middelhøj varme under konstant omrøring. Lad blandingen komme op at koge i maks 1 minut. Tag gryden af varmen, og så er fyldet klar. Når kagen har forbagt, tages den ud af ovnen, og fyldet fordeles jævnt udover kagen. Sæt din glutenfri drømmekage ind i ovnen igen, og bag den færdig i yderligere 10 minutter ved 220oC.

OBS*: Læs evt. også vores indlæg om, hvordan du kan lave dit eget mandelmel.

Se også

Glutenfri Müsli – Her er de bedste

Glutenfri Brunsviger