Glutenfri Fastelavnsboller med Creme

Fastelavn står for døren, og dermed er det for rigtig mange tid til at spise lækre fastelavnsboller. Tåler man ikke gluten, kan man imidlertid godt komme til at stå og se andre guffe i sig, uden selv at kunne tage del i det. Det synes vi dog ikke om her på nulgluten.dk, og derfor har vi lavet denne opskrift på lækre glutenfri fastelavnsboller med hjemmelavet creme, så man også kan fejre fastelavn, selvom man lever glutenfrit!

Opskriften er for alle, og kræver ikke noget særligt udstyr, og så er fastelavnsbollerne altså virkelig gode, og med den hjemmelavede creme er disse glutenfri fastelavnsboller endda en ekstra lækker kvalitetsudgave.

Du kan selv vælge, om du også vil putte flødecreme i dine fastelavnsboller, som bliver lavet ud af en del af kagecremen. Flødecremen giver en ekstra luftighed og cremet konsistens til bollerne, men du kan også droppe den, hvis du vil have helt klassiske fastelavnsboller. Uanset hvad tror vi dog, at du bliver godt tilfreds med resultatet. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Fastelavnsboller med creme (12-15 stk)

Kagecreme:

  • 2 æg
  • 4 spsk rørsukker
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk majsstivelse (fås f.eks. HER)
  • 2,5 dl mælk

Bollerne:

  • 2,5 dl mælk
  • 20g gær
  • 25g loppefrøskaller/husk (fås f.eks. HER)
  • 150g rismel (fås f.eks. HER)
  • 125g blødt smør
  • 100g majsstivelse (fås f.eks. HER)
  • 2 æg
  • 2 spsk rørsukker
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 æg til pensling

Evt. Flødecreme

  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk flormelis
  • ½ dl af din hjemmelavede kagecreme

Kakaoglasur

  • Flormelis
  • Usødet kakaopulver
  • Lidt varmt vand

Kagecreme

Bland alle ingredienserne sammen, og pisk det til en jævn og luftig masse. Hæld blandingen i en gryde, som varmes op, så blandingen begynder at småkoge og jævne. Tag gryden af varmen, når cremen har en god konsistens, og lad den stå og køle af.

Bollerne

Kom mælken i en skål sammen med gær og loppefrøskaller. Rør til gæren er helt opløst. Tilsæt alle de andre ingredienser, og rør det hele godt rundt, til du har en ensartet og jævn dej. Lad dejen hæve en times tid.

Drys køkkenbordet godt med rismel og også kagerullen, så dejen ikke hænger fast. Rul dejen ud til en firkantlignende form. Skær med en kniv dejen ud i 12-15 lige store firkanter. Fyld hver firkant en af gangen med en spsk af din kagecreme, og luk din bolle ved at samle og trykke enderne sammen. Ønsker du at lave flødecreme, så husk at gemme ½ dl kagecreme, hvis ikke så kan du bruge det hele. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med et sammenpisket æg. Bag dine glutenfri fastelavnsboller i en varmluftsovn ved 175 oC i ca. 20 minutter til de er flot lysebrune, og ser færdige ud. Lad dem køle af inden du kommer flødecreme og glasur på.

Flødecreme

Hæld fløden i en skål med vaniljesukker og flormelis, og pisk det hele til skum. Tilsæt kagecremen, og bland det forsigtigt ind i skummen. Fyld flødecremen i en sprøjtepose. Skær et kryds på siden af dine boller med en skarp kniv, og sprøjt flødecremen ind i bollen gennem midten af krydset. Er det for besværligt, kan man evt. skære bollerne midt over, smøre flødecremen ud, og lukke bollerne igen.

Kakaoglasur

Brug ca. 3 gange så meget flormelis som kakao, og rør det sammen med en lille smule varmt vand, indtil det bliver til glasur. Tilsæt mere flormelis/kakao, hvis glasuren er for tynd, og tilsæt mere vand, hvis glasuren er for tyk. Hæld glasuren på bollerne. Drys evt. med lidt krymmel lige efter, hvis du gerne vil dekorere dine glutenfri fastelavnsboller. Ellers er de klar til at blive spist. Bollerne kan uden problemer holde sig i et par dage, men vil gradvist blive mere tørre.

Se også

Glutenfri Pandekager

Glutenfri Æbleskiver

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *