Glutenfri Kernebrød med Pastinak

Endnu en opskrift på et glutenfri rugbrød. Dette glutenfri kernebrød med pastinak har en meget nøddeagtig smag, og smager selvfølgelig også af pastinak. Brødet er i høj grad fryseegnet, og kan derfor være en god løsning, hvis du gerne vil slippe for at bage glutenfri rugbrød ofte.

Med hensyn til næring er dette glutenfri kernebrød med pastinak rimelig sundt, men indeholder ikke helt ligeså mange fuldkorn og fibre som vores klassiske glutenfri rugbrød. Til gengæld er dette kernebrød hurtigere at lave, og har en anden og mere blød og mild smag, som nogle måske vil foretrække. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Kernebrød m. Pastinak

Hak hasselnødderne til mel i en minihakker eller evt. i en foodprocessor. Bland i en skål hasselnøddemelet, alle frøene, græskarkerner, loppefrøskaller og salt sammen. Riv pastinakkerne groft på et rivejern, og tilsæt også dem sammen med olien. Pisk æggene sammen i en anden skål i et par minutter. Tilsæt æggeblandingen lidt af gangen, og rør undervejs. Rør til massen er jævn og ensartet. Hæld herefter massen i en lille smurt rugbrødsform, og bag brødet i en varmluftsovn ved 160oC i ca. 1 time.

Brødet kan nemt fryses. Det skal gerne gøres samme dag, som brødet bages. Skær dit glutenfri kernebrød med pastinak i skiver, og frys de ønskede skiver ned. Fordel evt. skiverne i flere forskellige fryseegnede bokse, så du kan optø en boks af gangen.

Tip: Brødet er også lækkert, når det ristes. Så får det en let brændt smag, som fungerer rigtig godt. Er du ikke så meget til pastinakker, kan du evt. også erstatte pastinakkerne med en anden ønsket grøntsag f.eks. gulerødder, blomkål eller lignende.

Se også

Stenalderbrød

Glutenfri Pasta – De bedste alternativer

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *