Glutenfri Rugbrød

Rugbrød er for mange en vigtig kilde til fibre og fuldkorn, og lever du glutenfrit kan det lige netop være svært at få nok fuldkorn og fibre i hverdagen. Glutenfri rugbrød er derfor en perfekt løsning for mange glutenallergikere. Men mange af de glutenfri rugbrød, som man kan købe i supermarkeder er baseret på stivelse, og indeholder derfor næsten ingen næring.

Det kan derfor være en stor fordel at bage selv, så kan man evt. bage et stort rugbrød og fryse noget af det ned. I denne opskrift på glutenfri rugbrød kan du lige netop gøre det, og rugbrødet er fyldt med fuldkorn og fibre, som passer perfekt til dig, der vil have et lækkert og nærende rugbrød. God fornøjelse!

OBS*: For at bage et rugbrød skal du selvfølgelig bruge en rugbrødsform. Mangler du sådan en, kan du evt. se denne rugbrødsform, som passer i størrelse til denne opskrift på glutenfri rugbrød.

Ingredienser – Glutenfri Rugbrød (til et stort brød)

  • 7 dl vand
  • 25g gær
  • 2 spsk loppefrøskaller/husk (fås f.eks. HER)
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 100g boghvedeflager (fås f.eks. HER)
  • 100g hirseflager (fås f.eks. HER)
  • 100g majsmel (fås f.eks. HER)
  • 100g boghvedemel (fås f.eks. HER)
  • 15g chiafrø (fås f.eks. HER)
  • 100g hørfrø (fås f.eks. HER)
  • 100g græskarkerner (fås f.eks. HER)
  • 100g solsikkekerner (fås f.eks. HER)

Bland vand, gær, loppefrøskaller, salt og sukker i en skål og pisk i ca. 2 min. Massen skal herefter stå og hvile i 5 min. Tilsæt de resterende ingredienser til massen og rør godt, indtil alle ingredienser er rørt godt ud i dejen. Hæld dejen i en stor smurt rugbrødsform. Glat overfladen med en våd ske, og prik brødet tæt med en pind eller gaffel. Lad herefter brødet hæve i 30-45 minutter.

Dit glutenfri rugbrød bages i en varmluftovn ved 190 oC i ca. 75 minutter. Umiddelbart efter formen tages ud af ovnen, tages brødet også ud af formen, og afkøles på en rist. Hvis formen er smurt ordentligt skulle brødet gerne slippe uden problemer. Brødet kan herefter spises med det samme, og kan også holde sig i 4-5 dage.

Tip: Noget af brødet kan evt. skæres i skiver og fryses ned, hvis man vil have nogle stykker glutenfri rugbrød klar fra fryseren. Det skal helst gøres samme dag, som brødet bages, da brødet ellers kan blive lidt tørt i fryseren.

Se også

Glutenfri Toastbrød

Glutenfri Pizzabunde

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *