Chokoladetrøfler med Baileys

Disse lækre chokoladetrøfler med Baileys smelter på tungen og har en lækker og delikat smag. De er perfekte som glutenfri slik, og kan også bruges som konfekt i juletiden. Da vi lavede dem her på nulgluten.dk gik de som varmt brød, og var væk i løbet af ingen tid. Det tager lidt tid før de er klar, da massen skal stå på køl i en del timer, men opskriften er meget simpel, og alle kan lave disse lækre trøfler. God fornøjelse!

Ingredienser – Chokoladetrøfler med Baileys (20-25 stk)

  • 1 dl piskefløde 38%
  • 140g lys chokolade (f.eks. DENNE chokolade uden tilsat sukker)
  • 2 spsk Baileys
  • Usødet kakaopulver eller kokosmel til rulning (kakaopulver fås HER, kokosmel fås HER)

Hak chokoladen rimelig fint. Varm fløden op til lige knap kogepunktet. Tag gryden af varmen og hæld chokoladen ned i den varme fløde. Rør grundigt til der ikke er nogle klumper eller chokoladestykker i massen. Tilsæt Baileys og rør chokolademassen det sidste rundt, inden du hælder den i en beholder med bagepapir, som du sætter i køleskabet i minimum 8 timer eller til næste dag.

Når massen har været på køl i minimum 8 timer, skal der trilles kugler, som rulles eller vendes i usødet kakaopulver eller kokosmel (eller evt. begge dele) efter eget ønske. Hæld derfor kakao og/eller kokos ud på bordet, så kuglerne kan vendes i det. Så kan der trilles kugler ved at tage lidt af chokolademassen op i hænderne og trille den frem og tilbage, hvorefter kuglen vendes i kakaopulver eller kokosmel. Det skal gerne gå lidt hurtigt, da chokoladen kan smelte ret hurtigt, når man har det i hænderne. Brug derfor ikke lang tid på at trille en “perfekt” kugle. Chokoladetrøflerne er herefter klar, og kan spises med det samme eller gemmes på køl i op til 5 dage.

Se også

Glutenfri Vaniljekranse

Glutenfri Æbleskiver

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *