Glutenfri Bageblandinger: Sådan fungerer det

Glutenfri Bageblandinger: Sådan fungerer det

7. september 2021 0 Af Nulgluten

Vi har for nylig lanceret vores egen shop, hvor vi sælger glutenfri bageblandinger. Gå til shoppen HER.

Eller læs mere om lanceringen HER.

I dette indlæg vil vi beskrive, hvordan bageblandingerne fungerer. Samt komme med nogle tips til at få mest muligt ud af dine glutenfri bageblandinger fra Nulgluten.

Simpelt og nemt

Bageblandingerne er lavet, så de er nemme at anvende. Simple og klare instruktioner følger med, når man køber blandingerne. Ofte skal man bare blande posens indhold med nogle få basale ingredienser. Og der skal ikke bruges noget avanceret køkkenudstyr. Dog skal det siges, at til vores brød, både kernebrød og toastbrød, skal der bruges en brødform. Til alle bageblandingerne er det en brødform i størrelsen 1,5-2,5l der skal bruges. Se f.eks. en egnet brødform HER.

Ellers skal et piskeris bruges. Se f.eks. DETTE.

Tips til bagningen

Vil du gerne have det sidste ekstra ud af dine bageblandinger? Så er der et par tricks, som du kan benytte dig af.

For det første er det vigtigt, at din dej er helt jævn, når du fordeler den i formen. Sørg for at piske godt, så der ikke er melklumper eller lignende tilbage i dejen. Det er vigtigt, at dejen er jævn og helt ensartet. Pisk derfor hellere for meget end for lidt.

En anden ting, der er vigtig at være opmærksom på, er, at glutenfri bagning er markant anderledes fra traditionel bagning. Det er måske ikke så overraskende, men det er vigtigt at være opmærksom på. Derfor skal du ikke blive nervøs, hvis dejen f.eks. virker meget tynd eller våd. Der bages blot med nogle andre teknikker. Så bliv ikke nervøs, men følg blot instruktionerne.

Et trick til at få bedre smag og konsistens i brødene er at lade dejen stå på køl i formen i nogle timer eller natten over. Det sikrer, at brøddejen bliver lidt mere sammenhængende, og brødet for lidt mere syrlighed og karakter i smagen. Det er ikke nødvendigt at gøre, og på instruktionerne vil der blot stå, at brødet er klar til at komme i ovnen med det samme. Men har man tid og overskud til det, er det en fin måde, at gøre brødet endnu mere lækkert. Og det kan f.eks. være oplagt, hvis man alligevel bager bagværket om morgenen, og lader dejen stå på køl natten over. Tag i så fald dejen ud af køleskabet og lad den stå i 5-10 minutter, inden brødet sættes i ovnen. Så den ikke kommer helt kold i ovnen.