De bedste og billigste boghvedemel

De bedste og billigste boghvedemel

8. august 2019 0 Af Mie

Boghvedemel er helt uundværlig i glutenfri bagning, f.eks. bruger vi altid boghvedemel i vores pandekager (se opskrift her) og i vores burgerboller (se opskrift her). Der findes flere varianter af boghvedemel og det kan være svært at danne sig et overblik over, hvilken der er bedst og ikke mindst billigst. Men fortvivl ej, for nu har vi tjekket priserne og kvaliteten på flere forskellige boghvedemel og her får du vores bud på de 5 bedste og billigste af slagsen.

1. Rømer boghvedemel

Rømer boghvedemel er både økologisk og certificeret glutenfri. Den kan være lidt sværere at få fat i, men mange helsekostbutikker sælger den. Prisen for et halvt kg varierer med et par kroner hos de forskellige helsekostbutik. Rømers boghvedemel er den billigste certificeret glutenfri boghvedemel, vi har kunne finde. Den er en lille smule dyrere end Biogans almindelig boghvedemel (se nedenfor). Til gengæld er Rømers boghvedemel altså certificeret glutenfri, hvormed der i hvert fald ikke er tvivl om spor af gluten. Denne boghvedemel er med andre ord helt perfekt.

2. Urtekram boghvedemel

Urtekrams boghvedemel har vi selv brugt meget. Den er nem at få fat i, da den kan købes næsten alle steder. Den er også både økologisk og certificeret glutenfri. Prisen for et halvt kg af Urtekrams boghvedemel ser ud til at være rimelig konstant hos de sælgere, vi har tjekket. Det billigste, vi har kunne finde, er lidt dyrere end både Biogans (se nedenfor) og Rømers boghvedemel. Til gengæld kan Urtekrams boghvedemel købes næsten alle steder og er certificeret glutenfri.

3. Biogan boghvedemel

Biogans boghvedemel er både økologisk og billig. Den kan købes mange steder, men prisen varierer meget. Det billigste vi har kunne finde er noget billigere de andre boghvedemel, men Biogans almindelig boghvedemel er ikke certificeret glutenfri. Boghvedemel er i sig selv glutenfrit, men kan være forurenet af gluten, hvis glutenholdige kornsorter (hvede, ryg og byg) bliver dyrket på omkringliggende marker. Den almindelig boghvedemel kan dermed godt indeholde små mængde gluten, men det fremgår ikke tydeligt at varedeklarationen. Biogan har også en glutenfri udgave af deres boghvedemel, som er dyrere end den almindelige boghvedemel. Umiddelbart kan vi se nogen forskelle på de to produkter (udover oprindelsesland), men hvis man vil være 100 procent sikker, er det bedst at købe en glutenfrie udgave.

4. Bauck Hof boghvedemel

Bauck Hofs boghvedemel er fuldkornsmel og dermed lidt grovere end den almindelige type boghvedemel. Til gengæld gælder det som med alt andet fuldkorn, at fuldkornsudgaven er sundere, da det indeholder en større del af selve kornet. Bauck Hofs boghvedemel er ikke økologisk, men er certificeret glutenfri. Bauck Hofs boghvedemel kan være lidt svær at skaffe, men kan købes hos flere helsekostbutikker. Prisen varierer med et par kroner for et halvt kg, men den er dyrere end de tre ovenstående boghvedemel.

5. Clearspring boghvedemel

Clearsprings boghvedemel den klart dyreste boghvedemel, vi har kunne finde. Til gengæld er den både økologisk, fuldkornsboghvedemel og produceret af nogle meget erfarne bønder i det nordlige Italien. Som nævnt ovenfor er fuldkornsudgaven af boghvedemel sundere end den almindelig boghvedemel, men prisen er altså også en lidt anden. Det billigste vi har kunne finde Clearsprings boghvedemel til er ca. 50 procent dyrere end fire ovenstående boghvedemel.

Dette er vores bud på de 5 bedste og billigste boghvedemel. Vi har lagt meget vægt på prisen og på certificering af glutenfri, da vi ikke synes, der er så stor forskel i kvaliteten af de forskellige boghvedemel. Har du andre bud på en boghvedemel, som er endnu billigere eller som du bestemt mener mangler, så skriv endelig en kommentar. Vi er altid glade for at prøve noget nyt!